Försakad kärlek i Gabriel Francke Rodaus romandebut i höst

Hösten 2019 fick Gabriel Francke Rodau lämna en topproll på en av Sveriges största banker. Nu är han tillbaka med ett oväntat drag: den 31 augusti släpper han sin debutroman, kärlekshistorien Leons bok, på bokförlaget The Book Affair.

Efter en femton år lång karriär i svenskt näringsliv som rådgivare och kommunikationschef fick Gabriel en plötslig paus i karriären för två år sedan. Därmed fick en kärlekshistoria han burit på länge en chans att ta form. Gabriel är barnbarn till överlevande från Förintelsen och är uppvuxen i det judiska Stockholm. Med Förintelsen som fond och den svenskjudiska identiteten som grund har Gabriel tecknat en skildring av försakad och pånyttfödd kärlek.

– Jag har arbetat med det skrivna ordet i hela mitt vuxna liv. Berättelsen om Leon har funnits med mig under många år, men barn och karriär har kommit emellan. Efter en vändning i mitt liv fick jag tid att slutföra Leons bok. För mig är det en berättelse om kärlek, ensamhet, arv och identitet, säger Gabriel Francke Rodau.

– Efter att ha läst bara några sidor i manus var beslutet fattat – den här kärleksromanen måste vi publicera! Berörande, viktig och välskriven! Jag ser detta som början på ett nytt svenskt författarskap och är mycket stolt över att just Leons bok är förlagets första skönlitterära bok, säger Alexandra Lidén, förlagschef och förläggare på The Book Affair.

I Leons bok möter vi Leon Bialek som vid sjuttio års ålder förlorar sin fru Rakel. Utan barn är han ensam kvar med minnet från ett liv han inser saknat full mening. Femtio år tidigare fick det tunga arvet från Förintelsen honom att försaka den stora kärleken, Anna. Som nybliven änkling bestämmer sig Leon för att söka upp henne. Men frågan är om han väntat för länge.

ISBN (inb) 9789198652437 | Utgivningsdag alla format 31 augusti | Omslag av Nina Ulmaja
Uppläsare av ljudboken är Reuben Sallmander.

För mer information, kontakta gärna:
Jenny Schyttberg, presskontakt, The Book Affair
e-post: jenny@schyttberg.se, tel: 0706-243023

The Book Affair är ett bokförlag som ger ut både fack- och skönlitteratur och erbjuder författare marknadens mest moderna och flexibla samarbetsavtal för alla format. Förlaget grundades 2018 av Alexandra Torstendahl och Alexandra Lidén och nischar in sig på kvalitativ utgivning och entreprenörsdrivna upphovsmän.