Välkommen!

The Book Affair är ett sofistikerat och modernt förlag med fokus på författaren,
kvalitet, skönhet och det goda samarbetet.

BÖCKER

OM OSS

The Book Affair är ett nystartat förlag med fokus på författare med egna kanaler. Allt fler böcker säljs via andra försäljningskanaler än den traditionella bokhandeln och allt fler författare är idag drivna entreprenörer, vilket öppnar upp för en ny aktör med moderna förlagsavtal och skräddarsydda lösningar för varje enskild titel med fokus på kvalitet och det goda samarbetet. The Book Affair erbjuder svenska författare ett av marknadens mest moderna samarbeten.

Förlaget nischar in sig på kvalitativ egenutgivning där det finns en tydlig målgrupp bland entreprenörsdrivna upphovsmän. Förlagets affärsmodell bygger på ett partnerskap där intäkterna delas enligt en modell som utgår ifrån var boken säljer någonstans. Dagens moderna författare blir sina egna sälj- och marknadsföringsplattformar helt enkelt. The Book Affair har stort fokus på lönsamheten för sina författare, med tydligt mål att författaren ska tjäna mer per såld bok. Både via försäljningen i bokhandeln och andra traditionella säljkanaler för böcker, men också på den arena där författarna själva säljer sin bok.

The Book Affair samarbetar med erfarna och skickliga redaktörer, formgivare och fotografer. The Book Affair har också avtal med samtliga återförsäljare inom detaljhandeln som säljer böcker och förlagets böcker distribueras av Förlagssystem.

Under uppbyggnad är också vår verksamhet TBA Produktion. Där vi kommer producera olika typer av uppdragsböcker och ”content” för olika upphovsmän och uppdragsgivare.

Vill du läsa mer om The Book Affair i media:
klicka här för att komma till artikel i Svensk Bokhandel
klicka här för att komma till artikel av Boktugg
klicka här för intervju i Svensk Bokhandel
klicka här för artikel om Camilla Silfvenius till vår styrelse

KONTAKT

TBA Publishing AB
Nybrogatan 72, 5tr, 114 41 Stockholm

VD och marknadschef

ALEXANDRA TORSTENDAHL

Jag har haft glädjen att arbeta i bokbranschen i över 20 år. Främst som marknadschef och försäljningschef, på både små och stora förlag. Under de senaste 10 åren har jag arbetat som marknadschef och försäljningschef på Bonnierförlagen och som delägare och förlagschef på Lava bokförlag.
Det roligaste med försäljning, enligt mig, är samspelet mellan författarna, förlaget och återförsäljarna. Spännande är också den ständiga jakten på lyckad säljframgång som oftast byggs upp månader i förväg men som ibland kan komma från oväntat håll. Att sedan få dela framgångarna med författarna och bokhandeln är det bästa som finns!

Att satsa stort och starta ett nytt förlag har egentligen inte varit en dröm utan något som mer vuxit fram som en angelägenhet för hela branschen. Som VD för The Book Affair är det mitt mål att vara med och förändra vår bransch och höja författarnas medvetenhet kring de nya villkor och avtal som marknaden är redo att jobba med, till deras fördel. Hela bok- och förlagsbranschen står inför stora förändringar och jag känner att jag och The Book Affair står på framtidens sida – författarens.

Förlagschef och förläggare

ALEXANDRA LIDÉN

‭073-101 69 00‬

Böcker med starka berättelser och ett innehåll som inspirerar, berör och informerar har alltid varit en stor och viktig del av mitt liv, och efter många år på ett av de största förlagen i branschen, var steget till att starta The Book Affair tillsammans med Alexandra Torstendahl inte stort.

Möjligheten att få bygga upp en unik och alldeles egen utgivningslista är en dröm som går i uppfyllelse. Det är en ynnest att få förtroendet att vara en författares kreativa samarbetspartner och det roligaste med förläggeri är just den kreativa processen och det goda samarbetet i teamet och projektet. Att förvalta, utveckla och mejsla fram en författares kunnande och vision och göra den tillgänglig och attraktivt förpackad för en bred läsarskara.

Några författare jag arbetat med är:
Alexandra Pascalidou, Fredrik Schelin, Josefin & Vanja, Rachel ”Yoga Girl” Brathen, Paolo Roberto, Malin Mendel, Tina Nordström, Mian Lodalen, Simon Sköld, Malou von Sivers, Ola Schenström, Richard Juhlin, Camilla Thulin m. fl.

The Book Affair samarbetar stolt med:

SCHYTTBERG PR

Schyttberg PR hanterar samtliga pressärenden kring våra böcker och författare.
För recensionsexemplar, intervjuförfrågningar eller annat, varmt välkommen att kontakta:

0706-24 30 23

HEMMING & BAGGFELT

Hemming & Baggfelt sköter försäljningen av vår utgivning.
Varmt välkommen att kontakta:

info@hemmingbaggfelt.se
Ylva Baggfelt ‭070-253 86 39‬
Anders Hemming ‭073-073 03 78‬
Johan Moberg ‭070-316 77 70‬